Spårstatus Högbo MTB Arena

Uppdaterad 2022-08-08

Allmänt: 
Ny bana Ante 78km. Banan är med sin kupering, längd och bitvis tekniska partier medelsvår. Banan består av ca 28km singeltrack, ca 21km dubbeltrack, ca 29km grusväg och den har en total stigning på ca 810 m. En utmanade bana men också en fantastisk utflyktsbana med många fina miljöer samt möjlighet till stopp för restaurang besök i Kungsfors Herrgård och Medskogssjöns Camping. Ante är en kombibana, det innebär att den är i kombination MTB bana och vandringsled, visa varandra hänsyn.
Ny bana Mårten 52km. Banan är i sin helhetsbedömning medelsvår och består av 27km singeltrack, 5km dubbeltrack, 20km grusväg och den har en total stigning på ca 560 m. En riktigt härligt utmanade bana men också en fantastisk utflyktsbana med många fina miljöer. Mårten är en kombibana, det innebär att den är i kombination MTB bana och vandringsled, visa varandra hänsyn.

Riktigt fina förhållanden med sommartorra banor när det har varit uppehåll några dagar och vid regn sommarblöta banor, riktigt härlig cykling nu!
Vi arbetar på banorna nu med trimmning av gräs och reparationer av slitna delar.
På banan MTB20 är det gallring på en sträcka och där är banan tillfälligt omskyltade. OBS:Åk eller gå inte förbi skogsmaskiner om inte de har gett er klartecken!
I tabellen ser ni statusen för de olika banorna. 
Upptäcker ni något problem på spåren som t e x saknad skylt, nedfallet träd m.m så rapportera gärna det till Sportcentralen Högbo Bruk.

Startplats Stadion
Tompa Öppen.
MTB10 Öppen.
Vasa 30 Öppen.  Går på andra markägares mark, el MTB ej tillåten
Vasa 45 Öppen.  Går på andra markägares mark, el MTB ej tillåten
Maja Öppen.
Mårten Öppen. Går på andra markägares mark, el MTB ej tillåten
Ante Öppen. Går på andra markägares mark, el MTB ej tillåten
Kemi Öppen.
Teknikområdet Öppet.

Startplats Ålhus
 Tobbe Öppen.
 Lollan Öppen.
 Mankan Öppen. 
Startplats Himla
 Moberg Öppen.
 Linn Öppen.
 Palmen Öppen.
Startplats Kolis
 MTB9 Öppen.
 MTB15 Öppen.
 MTB20 Öppen. Efter ca 8-9km tillfällig omdragning på grund av skogsarbete.
 Trimtex Öppen. OBS: Ändrad bansträckning första ca 800m på grund av byggande av skidlekplats vid Skidstadion. Banan riktigt bra och den är öppen för Trimtex Challange 2022.

Vinterbanor (Startplats Stadion)
 Packas Stängd.
 Trampas Stängd.
 Lappkåtan Stängd.