Skiduthyrning

I butiken finns möjlighet att hyra skidor för både klassisk åkning och skate.
Du kan även lämna in dina egna skidor för vallning.

Utförsäljning av begagnade hyrskidor
Boka nu hämta när säsongen är slut (troligtvis runt påsk).
Kom gärna in och testa skidorna innan du väljer vilken du ska köpa!

Madshus Race Pro m. Rottefella Move 3500:-
Madshus Race Speed m. Rottefella Move 2800:-

Öppettider

Bokning
Att förboka skidutrustning är alltid att föredra då det gör att du snabbare kommer ut i spåret och du kan vara säker på att det finns utrustning tillgänglig som passar dig.
Om du är på gränsen mellan två viktspann så välj det lättare spannet om du är nybörjare och det tyngre spannet om du är en erfaren skidåkare. 
Beskrivning av de olika skidtyperna finns längre ner på sidan.

Gruppbokningar
Företag, föreningar och skolor som vill betala via faktura kan maila sin bokning på info@sportcentralenhogbo.se. Ange skidtyp, tider samt längd, vikt och skostorlek för samtlig deltagare.

Hyresvillkor


Priser skidhyra (inkl. stavar och pjäxor)
Tid 2 timmar  4 timmar Heldag 2 dagar
Vallningsskidor* 400:- 500:- 600:- 750:-
Skinskidor 300:- 400:- 500:- 650:-
Vallningsfria skidor** 200:- 250:- 325:- 425:-
Barnskidor, Vallningsfria** 175:- 225.- 300.- 400:-
Barnskidor, Skin 225:- 275:- 350:- 450:-
Skateskidor 300:- 400:- 500:- 650:-
Pulka 200:- 250:- 325:- 425:-
*Vallningsskidor vallas för det före som råder vid uthyrningstillfället. Omvallning ingår ej vid flerdagarshyra.
**Traditionella vallningsfria skidor med "räfflor"

Skinskidor
Skins är den nya, moderna typen av vallningsfri skida. Skidorna har en stighud (skin) infräst i belaget istället för att de fästvallas. Det är en utmärkt motionsskida för träning för både nybörjare och elit. Flyttbara bindningar gör att du enkelt kan justera tyngdpunkten för mer eller mindre fäste. 

Vallningsskidor
Vallningsskidorna passar bra till träning för både nybörjare och elit. När skidorna lämnas ut är de vallade för det före som råder vid uthämtning. Omvallning ingår ej vid flerdagarshyra. 

Vallningsfria skidor (Räfflor)
De vallningsfria skidorna med räfflor är en enklare typ av skida som är lätt att få fäste med men som glider långsammare än våra andra skidor. Vallningsfria skidor passar bra för dig som vill ut och njuta av naturen, åker på utflykt eller åker med barn. 

Skateskidor
Skidor för skate/fri stil har ingen fästzon och du åker med skridskolika skär. Skatepjäxorna är också byggda annorlunda än klassiska pjäxor för att ge ökad stabilitet.
Vi har skateskidor för personer som väger ca 60 kg och mer.
Under den period vi endast har konstsnöspår är det inte möjligt att åka skate på helgerna. Se aktuell spårstatus på hogbobruk.se.

Barnskidor
Barnskidorna passar personer som väger upp till ca 45 kg. För barn har vi skinskidor och vallningsfria skidor med räfflor.

Pjäxor
De pjäxmodeller vi har är generellt lite små i storlekarna. Om du tvekar mellan två storlekar så välj den större storleken.
Vi har bindningar av modellen Rottefella/NNN på alla våra hyrskidor. Har du egna pjäxor för det systemet så kan du änvända dem om du vill annars ingår pjäxor i skidhyran.